Морозиво з маршмеллоу і пісочним печивом

Морозиво з маршмеллоу і пісочним печивом

#
Складність:

легко

#
Час приготування:

20 хвилин

#
Інгредієнти:

На 3 порції вам знадобиться:

Молоко 3,2% – 200 мл
Зефір жувальний «Mini Snowy mallows» або «Тучки–штучки» – 100 г
Вершки 30% – 200 мл
Цукор – 130 г
Сіль – щіпка
Кукурудзяний крохмаль – 3 ч. ложки
Какао – порошок- 20 г
Чорний шоколад – 30 г
Пісочне печиво -70 г
Вода питна – 80 мл

#
Спосіб приготування:
  1. Готуємо шоколадний соус для морозива. Для цього в маленькому сотейнику на середньому вогні з’єднуємо 80 мл води, 45 грам цукру і какао-порошок, варимо 2 хвилини.
  2. Додаємо розкришений темний шоколад і варимо до розчинення і однорідності.
  3. Переливаємо в герметичну банку до використання.
  4. Розчиняємо крохмаль в 50 мл молока. 
  5. Для морозива в невеликому сотейнику на середньому вогні з’єднуємо залишився молоко, вершки, білі міні меллоус та/або «Тучки-штучки», 85 грам цукру і сіль, доводимо суміш до повного розчинення маршмеллоу, вливаємо крахмальное молоко і варимо, при постійному помішуванні до загусання.
  6. Знімаємо з вогню, остуживаем до кімнатної температури, після чого відправляємо на ніч у холодильник. Отриману суміш слід заморозити у фризер для морозива, згідно з інструкцією, додавши розкришене пісочне печиво в останні пару хвилин заморозки.
  7. Готове морозиво прибираємо в контейнер, прочередовав його шарами з шоколадним соусом (6-7 чайних ложок).
  8. Поміщаємо його в морозилку мінімум на 5 годин до подачі.
Готувати з маршмеллоу і просто здорово!
Смачного!