
Морозиво з маршмеллоу і пісочним печивом
Складність:
легко
Час приготування:
20 хвилин
Інгредієнти:
На 3 порції вам знадобиться:
Молоко 3,2% – 200 мл
Зефір жувальний «Mini Snowy mallows» або «Тучки–штучки» – 100 г
Вершки 30% – 200 мл
Цукор – 130 г
Сіль – щіпка
Кукурудзяний крохмаль – 3 ч. ложки
Какао – порошок- 20 г
Чорний шоколад – 30 г
Пісочне печиво -70 г
Вода питна – 80 мл
Спосіб приготування:
- Готуємо шоколадний соус для морозива. Для цього в маленькому сотейнику на середньому вогні з’єднуємо 80 мл води, 45 грам цукру і какао-порошок, варимо 2 хвилини.
- Додаємо розкришений темний шоколад і варимо до розчинення і однорідності.
- Переливаємо в герметичну банку до використання.
- Розчиняємо крохмаль в 50 мл молока.
- Для морозива в невеликому сотейнику на середньому вогні з’єднуємо залишився молоко, вершки, білі міні меллоус та/або «Тучки-штучки», 85 грам цукру і сіль, доводимо суміш до повного розчинення маршмеллоу, вливаємо крахмальное молоко і варимо, при постійному помішуванні до загусання.
- Знімаємо з вогню, остуживаем до кімнатної температури, після чого відправляємо на ніч у холодильник. Отриману суміш слід заморозити у фризер для морозива, згідно з інструкцією, додавши розкришене пісочне печиво в останні пару хвилин заморозки.
- Готове морозиво прибираємо в контейнер, прочередовав його шарами з шоколадним соусом (6-7 чайних ложок).
- Поміщаємо його в морозилку мінімум на 5 годин до подачі.